Odkrijte zgodovino
našega podjetja

Gril s 30-letno tradicijo

Ranca - splavarjenja po reki DraviIme Ranca izvira iz stoletja stare tradicije splavarjenja po reki Dravi. Na t.i. flosih so flosarji prevažali tovor med različnimi kraji. Prav Maribor je bil priljubljena postojanka, saj so na tamkajšnjem Lentu in "Benetkah", kot se je imenovala zgradba ob pomolu, flosarji lahko uživali različne dobrine.

Z nastankom rancarskega čolna, ki je predstavljal za splavarje nekakšen rešilni čoln, so postali vodoplovci še bol mobilni. V lesenem čolnu, ki so ga stesali iz najkakovostnejšega smrekovega lesa, v dolžini 6 do 8 metrov, so splavarji prevažali od sedem do deset flosarjev, ki so po razburljivi vožnji po deroči in nevarni Dravi pripluli v varen pristan.

Še danes vidimo splave pluti po reki Dravi. Vendar predvsem za zabavo in užitek potnikov. Sodobni “rancarji” v avtomobilih, na kolesih in z drugimi prevoznimi sredstvi potujejo ob reki Dravi in povsod drugod. Vse do Pohorja. Na svojih poslovnih poteh ali doživetjih se ustavijo v Grilu Ranca pod Pohorjem, kjer pridobijo novo energijo za svoja potovanja.

Vabljeni, da se jim pridružite!


KAKO DO NAS

Gril Ranca pod Pohorjem je gril z več kot 30-letno tradicijo. Pohvalimo se lahko s pestrim izborom odličnih specialitet iz žara ter pripravo domačih lepinj, ki jih pečemo v lastni pekarni po izvirnem receptu mariborskega Grila Ranca.

Poleg tega vam je v sklopu objekta na voljo 9 popolnoma novih konfortnih sob, kjer vam nudimo nepozaben oddih v prijetnem ambientu ob vnožju Pohorja ter razvajate v kateri od naših čudovitih sob z jacuzzijem.

Izkoristite čas, ki ga preživite pri nas in nam zaupajte vaše vozilo. V ročni avtopralnici Ranca bomo poskrbeli za zunanje in notranje pranje avtomobila po ugodnih cenah.

parallax background
NIČ NE ZDRUŽI LJUDI TAKO, KOT PA DOBRA HRANA
MENI